‘Zonen van Suriname – deel 1’ op Apintie en ABC

GFC NIEUWSREDACTIE- Het wekelijkse documentaire programma van The Back Lot op de televisie zenders Apintie en ABC in Suriname wordt vervolgd met het eerste deel van ‘Zonen van Suriname’ van regisseur René Roelofs.

In dit eerste deel van de documentaire wordt in een klassieke vorm van talking heads, een chronologische opbouw en archiefmateriaal, de sfeer van Suriname vanaf de onafhankelijkheid in 1975 tot de militaire coup van 1980 geschetst.

De familieleden van de slachtoffers van de decembermoorden kijken met gemengde gevoelens terug op de onafhankelijkheid.

Sommigen hebben hun carrière in Nederland opgegeven en zijn vol enthousiasme naar Suriname teruggekeerd om hun moederland te helpen opbouwen. Maar anderen zien in de wijze waarop de onafhankelijkheid tot stand is gekomen een voorbode van de gebeurtenissen van 1980 en 1981.

Op 5 augustus is de vertoning om 20:05 uur op ABC (kanaal 4.2) en op 8 augustus wordt de documentaire nogmaals vertoond op Apintie (kanaal 10.1) om 11:00 uur.

Met regelmaat en vaste tijdstippen en met een diversiteit en kwaliteit in selectie, zal de komende periode een aantrekkelijke en interessante serie titels van zowel Surinaamse als internationale documentaires, vertoond worden.

Met producenten en/of distributeurs is gesproken over de toestemming voor de vertoning.

Source