Zestal afzeggingen bij Natio

Sheraldo Becker, Tjaronn Chery, Myenty Abena, Leandro Kappel, Sean Klaiber (blessureleed) en Gleofilo Vlijter (visumproblemen) maken geen deel uit van de nationale mannenvoetbalselectie. Het zestal haakte uiteindelijk af en dus moest interim-bondscoach Aron Winter snel op zoek naar vervangers. Uiteindelijk werden lokale internationals Zerguinho Deira, Miquel Darson en Miquel Cronie dinsdag vanuit Suriname naar Nederland overgevlogen.

Natio speelt vandaag in Almere, Yanmar stadion, tegen Nicaragua. Vier dagen later (26 september) volgt het treffen in Zwolle, MAC³PARK Stadion, tegen PEC Zwolle. Laatstgenoemde vereniging speelt in de Nederlandse eerste divisie.

Winter maakte de vorige week de eindselectie bekend. Het enthousiasme bij de thuisaanhang was enorm gezien de aanwezigheid van Becker en Chery. Dit duo maakt momenteel goede tijden door in Europa. Becker verkeerd in bloedvorm. De vleugelaanvaller werd onlangs uitverkoren tot speler van de maand, is topscorer in de Duitse Bundesliga en staat aan kop met zijn ploeg Union Berlin.

De Surinaamse aanhang maakte zich op om hem in de kleuren van Natio te bewonderen. Ook Chery, die afgelopen week tegen het machtige Paris Saint Germain het enige doelpunt voor Maccabi Haifa scoorde, trok veel aandacht.

De eerste afmelding kwam van Vlijter. Hij kon vanwege visumproblemen niet meer meedoen. Recentelijk tekende de aanvaller een nieuw contract bij Hapoel Ramat Gan Givatayim uit de tweede divisie in Israël. Vlijter verlaat Beitar Jerusalem na twee jaren trouwe dienst.

Klaiber werd nog op het laatste moment aan de eindselectie toegevoegd, aangezien hij niet in de voorselectie was opgenomen. Er bestonden ook al twijfels over een blessure waarmee hij kampte, maar bleek op het laatste moment dat hij alsnog beschikbaar zou zijn.

Vermeldenswaard is het feit dat Becker en Klaiber na de Concacaf Gold Cup vorig jaar niet meer in actie zijn gekomen voor Suriname. Eerstgenoemde was om uiteenlopende redenen (blessure en persoonlijke sfeer) niet erbij, terwijl Klaiber van een zware knieblessure moest revalideren. Chery was er voor het laatst aanwezig bij de interlandontmoeting tegen Thailand.

Tijdens de eerste training van Natio in Nederland kreeg Jeredy Hilterman een slag op het oog. De aanvaller lijkt geen noemenswaardige letsels te hebben opgelopen en is dus wel beschikbaar.

De huidige situatie lijkt niet op de meest ideale voor Winter, die tijdens de meeting met de lokale sportmedia duidelijk had aangegeven deze periode als een oriëntatie te willen gebruiken. Hierna zal de oefenmeester waarschijnlijk een besluit nemen over een langdurige verbintenis als bondscoach.

Generated by Feedzy