Willem II-trainer Hofland heeft Heerkens en Hornkamp weer terug

TILBURG (ANP) – Willem II-trainer Kevin Hofland kan tijdens de slotfase van de Eredivisie weer beschikken over verdediger Freek Heerkens en aanvaller Jizz Hornkamp. Beiden keerden eerder deze week terug op het trainingsveld. De Tilburgers staan laatste en gaan drie cruciale duels tegemoet.

"Doordat de laatste fase van de competitie zowel fysiek als mentaal intensief wordt, moeten we ons daar goed op voorbereiden. We trainen hard, juist om daarmee om te kunnen gaan en fris en fit te blijven", zei Hofland, die het met zijn ploeg nog opneemt tegen Heracles Almelo (thuis), SC Cambuur (uit) en FC Utrecht (thuis).

"We moeten ook een beetje genieten van de spanning", aldus Hofland, die Willem II na het ontslag van Fred Grim in de Eredivisie moet zien te houden. Met het vertrouwen daarin zit het volgens hem wel goed. "Je moet geloof hebben en dat uitstralen. Echt de overtuiging voelen en daarnaar handelen. En dat geloof is er echt in de groep. De steun die we van onze supporters krijgen, draagt daar enorm aan bij. Dat het stadion weer uitverkocht is, zegt ook iets over het geloof van de supporters in een goed resultaat."

Heracles

Heracles, de tegenstander van zaterdag, staat twaalfde en is zo goed als zeker van lijfsbehoud. Toch verwacht Hofland een gemotiveerde tegenstander. "Frank Wormuth is een trainer die discipline hoog in het vaandel heeft staan. Hij zal deze wedstrijd gewoon willen winnen en dat aan zijn jongens duidelijk maken."

Willem II heeft 26 punten, net zoveel als PEC Zwolle en Sparta. De Brabanders hebben echter een minder doelsaldo.

Source