WERKNEMERS BGVS TASTEN IN HET DUISTER NA BENOEMING SARDJOE

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Foto bron: Maaltie Sardjoe

De personeelsbond bij het Bedrijf Geneesmidelenvoorziening Suriname BGVS, is sinds er een directiewisseling heeft plaatsgevonden, officieel niet op de hoogte gesteld hiervan.

“Wij vinden dat heel vreemd en willen niet de dupe worden van een conflict. Wij hebben een afspraak met de directie die woensdag verloopt. Dat blijft overeind staan. Wanneer we tot dinsdag niets horen over de gemaakte afspraken, zal de ledenvergadering een besluit nemen”, zegt bondsvoorzitter Robby Naarendorp.

De bondsvoorzitter zegt dat terwijl met de ontheven directeur Ryan de Gama, er afspraken lopen om te komen tot een voorstel voor het in aanmerking komen van een voorschot op een financiële compensatie, de directiewisseling plaatsvindt. Dit onderwerp zou het vorig weekeind besproken worden door de werknemers bij het bedrijf, nadat de Gama het voorstel zou hebben uitgewerkt. “We horen vervolgens via de media dat de directeur er niet meer is. Op zich is dat geen probleem maar niemand zegt ons wat”. Naarendorp heeft meteen na het bekend worden van wat zich afspeelt bij het bedrijf een brief geschreven naar, volgens hem, de persoon die de directeur moet vervangen. Dat zou onderdirecteur Bianca Gorlitz moeten zijn. “op een gegeven moment wisten wij niet naar wie de brief te richten. Dan hoor je de raad van commissarisen dan hoor de de onderdirecteur dan weer de waarneming, we tasten compleet in het duister. Maar daarmee verloopt ook onze ultimatum, dus volgen wij met belangstelling wat de komende dagen gaat gebeuren”, zegt de vakbondsleider.

Naarendorp voorziet problemen wanneer er niet snel duidelijkheid komt. Intussen is bekend dat ook onderdirecteur Gorlitz, zelf ontslag heeft genomen omdat die niet eens is met de gewijzigde situatie bij het bedrijf. Naarendorp vindt de manier waarop met directeur de Gama is omgesprongen verre van netjes. “Toen ik het via de media vernam heb ik hem gebeld. Hij wist het niet eens en zei dat voor zo ver hij weet er niets aan de hand is en hij een contract heeft voor vijf jaren. Ik snap niet waarom er op deze manier met mensen wordt omgesprongen. Er zijn duidelijke regels hoe bij het BGVS de wisseling van de wacht moet plaatsvinden. “Maar ik zal niet stil zitten. Belangrijk is dat de directie wie dat ook is de afspraken nakomt met de werknemers die uitzien naar in elk geval de voorschot waarover al maanden wordt gesproken”, zegt Naarendorp.

UNITEDNEWS

Post Views: 1

Source