Werken in de vakantie… – “Vrouwen kunnen ook mannenwerk doen”

In een gesprek met Dagblad Suriname, vertelt een jonge dame, Rachel, waarom zij ervoor heeft gekozen om te werken in de vakantie. Zij is laatstejaar studente op de middelbare school.

“Ik heb ervoor gekozen om te werken in de vakantie, zodat ik een bezigheid heb en ook om meer kennis op te doen in de praktijk. Thuis valt er niet veel te doen. En zo kan ik ook wat geld verdienen. Daarmee kan ik schoolspullen kopen en andere dingen.”

“Bij mijn vakantiejob doe ik van alles zo een beetje, van lassen tot monteren, schuren, verven en andere kleine taken. Het kan soms zwaar zijn om in de zon te werken. Dat is enige wat ik ervaar als minder prettig. Voor de rest heb ik er wel plezier in. Ik doe dit soort werk graag”, aldus Rachel.

Rachel vertelt verder, dat zij als jong meisje, haar vader en broer altijd heeft geholpen met monteurswerk. “Ik heb het altijd leuk gevonden. Ik ben ook altijd meer buiten geweest dan binnenshuis. Als jongedame wil ik ook bewijzen dat vrouwen, mannenwerk kunnen doen. Ik wil geen werk doen dat door vrouwen wordt gedaan, zoals kantoorwerk.”

SK

Source