Wereldbank noemt armoede in Guyana een van de hoogste in de regio

De Wereldbank rapporteert dat het armoedecijfer van Guyana tot de hoogste in de regio van Latijns-Amerika en het Caribisch gebied behoort. De oppositie heeft daarom de Guyanese regering opgeroepen de middelen uit de olie- en gassector te gebruiken om de kloof te overbruggen.

De Wereldbank zei in haar bijgewerkte factsheet over Guyana dat het nationale armoedecijfer van Guyana, het aandeel van de bevolking dat onder de US$ 5,5 dollar per dag leeft, met ongeveer 48 procent tot de hoogste in de regio van Latijns-Amerika en het Caribisch gebied behoort.

“De armoedecijfers zijn het hoogst in het dunbevolkte binnenland of het achterland, waar gemeenschappen beperkte toegang hebben tot economische kansen, gezondheidszorg en openbare diensten. Het land kent een hoge emigratie en braindrain, met 39 procent van alle Guyanese burgers die momenteel in het buitenland wonen en ongeveer de helft van alle Guyanezen met een tertiaire opleiding is geëmigreerd naar de Verenigde Staten”, aldus de Wereldbank.

Generated by Feedzy