Wekdienst 3/11: Proces Peter R. de Vries opnieuw? • Advies verbetering taal- en rekenles

Goedemorgen!

De rechtbank Amsterdam bespreekt of het proces over de moord op misdaadverslaggever Peter R. de Vries opnieuw gevoerd moet worden. Omdat een van de rechters is geëmigreerd, en dus vervangen moet worden, is de rechtbankcombinatie veranderd. Dat is niet zomaar toegestaan.

Eerst het weer: het wordt bewolkt en daaruit valt soms lichte regen of motregen. In de middag zijn er steeds meer opklaringen, maar langs de kust blijft het bewolkt. De maxima liggen tussen 14 en lokaal 17 graden.

Ga je de weg op? Hier vind je het overzicht van de files en werkzaamheden. En bekijk hier de dienstregeling voor het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

Wat heb je gemist?

Treinreizigers gaan vanaf 1 januari meer betalen voor losse treinkaartjes. De Nederlandse Spoorwegen (NS) verhoogt de prijs voor individuele tickets in de tweede klas met 5,5 procent.

Abonnementen voor onbeperkt reizen in de spits of op een vast traject worden juist 2,4 procent goedkoper. Het spoorbedrijf zegt dat het daarmee voor forenzen aantrekkelijker moet worden om vaker met de trein te gaan.

Hier lees je er meer over.

Ander nieuws uit de nacht

En dan nog even dit:

Astronomen ontdekken de grootste asteroïde in acht jaar die baan van de aarde kruist, meldt de VRT. Volgens de Vlaamse omroep zaten verschillende zogenoemde aardscheerders verborgen in de schittering van de zon.

Een van deze aardscheerders heeft een diameter van 1,5 kilometer en is mogelijk het “grootste potentieel gevaarlijke object dat de laatste acht jaar ontdekt is”.

Fijne dag!

Generated by Feedzy