Wekdienst 24/11: Supersnelrechtzittingen na rellen • Laatste herindelingsverkiezingen

Ga je de weg op? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden. Check hier de dienstregeling voor het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • In Rotterdam zijn de eerste supersnelrechtzittingen na de rellen van vrijdagavond daar. Een vrouw en twee mannen staan terecht voor geweld en het gooien van voorwerpen naar politie.
  • In een aantal gemeenten in Noord-Holland en Brabant zijn de laatste herindelingsverkiezingen. Elf gemeenten fuseren tot vier nieuwe. De uitslagen worden naar verwachting vanavond bekend.
  • Jos B. krijgt het laatste woord in zijn proces in het hoger beroep bij het gerechtshof in Den Bosch. Hij wordt verdacht van het ontvoeren, misbruiken en doden van de 11-jarige Nicky Verstappen in 1998. De rechtbank Limburg veroordeelde B. eerder tot een gevangenisstraf van 12,5 jaar.
  • En Ajax speelt in Istanbul tegen Besiktas, in de groepsfase van de UEFA Champions League. De volgende ronde van de Champions League is al behaald. Daardoor kan Ajax vrijuit spelen. Door het enorme doelsaldo (+12) kan Ajax zich zelfs twee nederlagen permitteren.

Wat heb je gemist?

OMT-leden halen fel uit naar de politiek. IC-hoofd Diederik Gommers waarschuwt voor code zwart over tien dagen. Het zou volgens hem verstandig zijn om niet te praten over 2G, maar over een harde lockdown. Arts-microbioloog Marc Bonten noemt het in Nieuwsuur “ongelooflijk belangrijk” dat het kabinet harde keuzes durft te maken.

“Kijk hoe het in de ziekenhuizen is, kijk naar de cijfers van vandaag. Kijk naar de cijfers van de laatste weken. Kijk naar het draagvlak voor de huidige maatregelen en hoe die uitgevoerd worden. Er moet iets gebeuren en de politiek moet daarin verantwoordelijkheid nemen. Zowel het kabinet als de Tweede Kamerfracties”, zegt Bonten.

Source