Wekdienst 21/9: Start Algemene Politieke Beschouwingen • Eerste ontmoeting Joe Biden en Liz Truss

Goedemorgen! In Den Haag begint het debat over de kabinetsplannen voor komend jaar en de Amerikaanse president Joe Biden en Britse premier Liz Truss ontmoeten elkaar in New York.

Maar eerst het weer: er zijn zonnige perioden en stapelwolken worden afgewisseld met dikkere wolkenvelden. Bij weinig wind komt de temperatuur ‘s middags rond 18 graden uit. Met uitzondering van een enkele lichte bui blijft het droog.

Ga je de weg op? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden. En bekijk hier de dienstregeling voor het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

Wat heb je gemist?

Rond november moet er een steunpakket voor ondernemers zijn. Dat heeft minister Adriaansens van Economische Zaken gisteravond gezegd in Nieuwsuur.

De minister wil bedrijven “gericht helpen”. Daarom wil ze in overleg met de energiebedrijven eerst inzage krijgen in het verbruik, dat erg verschilt per onderneming. Adriaansens wil met name mbk-bedrijven helpen die veel energie gebruiken. Hierbij gaat het bijvoorbeeld om bakkers, sauna’s en tuincentra.

Adriaansens voelt er weinig voor om grote bedrijven meer te laten betalen. “We willen ook een interessant vestigingsklimaat houden voor Nederland”, zei ze.

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog even dit:

Kunstmatige riffen die bijna een jaar geleden in de Waddenzee zijn geplaatst zijn gisteren boven water gehaald. Onderzoekers wilden zien hoeveel zeeleven er in de betonnen elementen zat. Ze bleken vol palingen, krabben, oesters en zeesterren te zitten.

De komende jaren worden gebruikt om te onderzoeken wat er op en rond de riffen leeft en welke constructies het beste werken. Daarna wordt bepaald welke een definitieve plek krijgen langs de zeedijk.

Fijne woensdag!

Generated by Feedzy