Wekdienst 1/11: Koningspaar praat in Griekenland met vluchtelingen • Israël naar stembus

Goedemorgen! Volgens de peilingen staat Israël vandaag een zeer spannende verkiezingsdag te wachten. Het rechts-religieuze blok van de van omkoping verdachte oud-premier Benjamin Netanyahu krijgt volgens de peilingen precies de helft van de zetels. En Willem-Alexander en Máxima beginnen aan de tweede dag van hun staatsbezoek aan Griekenland, waar ze zullen praten over onder meer geweld tegen vrouwen.

Eerst het weer: de wind trekt aan en wordt vlak aan zee soms stormachtig, kracht 8 met windvlagen tot zo’n 90 kilometer per uur. In het noordwesten valt soms een bui, elders verloopt de dag droog met zelfs flink wat zon. Het wordt maximaal 15 of 16 graden.

Ga je de weg op? Hier vind je het overzicht van de files en werkzaamheden. En bekijk hier de dienstregeling voor het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

Wat heb je gemist?

Uit protest tegen de uitslag van de presidentsverkiezingen in Brazilië hebben aanhangers van de weggestemde president Bolsonaro in 26 staten wegblokkades opgeworpen. Onder de betogers zijn veel vrachtwagenchauffeurs, melden internationale persbureaus. Volgens de federale snelwegpolitie waren er 321 protesten op de wegen.

Vrachtwagenchauffeurs zijn belangrijke aanhangers van Bolsonaro, die onder meer de brandstofprijzen verlaagde. De chauffeurs zijn ook een machtige groep en kunnen het land platleggen. Veel goederenvervoer in Brazilië gaat over de weg. Op sommige plekken riepen demonstrerende chauffeurs op tot een militaire coup.

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog even dit:

Een Scream-masker, een afgehakt hoofd, of een zombie. Je kon ze gisteravond en afgelopen weekend zomaar tegenkomen op straat. Want ook in Nederland wordt steeds meer Halloween gevierd.

Fijne dag!

Generated by Feedzy