WATERREKENING VERLAGEN DOOR ‘ANDERS’ TE BADEN

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

In Suriname is uitgebreid douchen normaalste zaak. Driemaal per dag baden is zelfs een ongeschreven regel. Dit komt neer op bijna 130 liters die een persoon per dag verbruikt om zich te wassen.

Bij het nemen van een ‘normale’ douche, wordt er ongeveer 10 tot 13 liter water per minuut verbruikt, indien men de douche laat openstaan. “Stel je baadt 10 minuten en je gebruikt 13 liter per minuut, dan zit je al op 130 liter per keer per keer per persoon”, zegt hydrogeoloog, Oclaya Verwey.

Er kunnen volgens haar een reeks maatregelen getroffen worden om te besparen de kosten van de waterrekening. “De makkelijkste is: alvast erop letten dat we de douche dichtmaken als we bijvoorbeeld ons lichaam inzepen”, stelt Verwey. Ook kan er gebruik worden gemaakt van een timer, wekker of stopwatch voor het nemen van een bad. Hierbij kan men zichzelf controleren.

Sommige mensen kunnen de discipline niet opbrengen om minder dan 10 minuten een douche te nemen. De technologie laat het tegenwoordig toe om een waterbesparende douchekop of een douchekraan aan te schaffen, voor degenen die het kunnen permitteren.

De voordelen van zo een douche zijn: het verbruikt tot wel 30% minder water, heeft een verhoogt waterdruk tot wel 200% en wast het lichaam tweemaal efficiënter schoon. Ook reguleert het de wateruitstroom van de douche.

Voor huishoudens met kinderen wordt aangeraden om een emmer of een teil met water te vullen indien zij willen ravotten met water tijdens het baden.

UNITEDNEWS

Post Views: 125

Source