Waarnemend-president Brunswijk: “ABOP komt met de uitreiking van 466 grondbeschikkingen een verkiezingsbelofte na”

Het ministerie van Grondbeleid en Bosbeheer heeft op woensdag 21 september 466 grondbeschikkingen uitgereikt aan bewoners van de Nieuwe Grondweg. Met waarnemend president Ronnie Brunswijk waren aanwezig minister van Grondbeleid en Bosbeer Dinotha Vorswijk, districtscommissaris van Paramaribo Zuid-West Fulgence Javinde en de Assembleeleden Edgar Sampi en Josafat Kanape.

In hun sas

Directie en stafleden van het ministerie van Grondbeleid en Bosbeheer waren ingenomen. De uitreiking vond plaats in de zaal van de Volle Evangeliekerk Charisma Ministries, te Goede Verwachting #107. Het hoeft geen betoog, dat de burgers (marrons) die in aanmerking kwamen in hun sas waren. 

Goede Verwachting

Minister Vorswijk is getogen te Goede Verwachting, is er naar school geweest en haar universiteitsdiploma gehaald. Vandaag is zij als minister van Grondbeleid en Bosbeheer betrokken bij de oplossing van het huisvestingsprobleem. Waarnemend-president Brunswijk, Assembleelid Sampi, minister Vorswijk en andere sprekers hadden het erover, dat de ABOP een verkiezingsbelofte is nagekomen. De bewoners van Goede Verwachting hebben tientallen jaren degelijke huisvesting, water, en elektra moeten ontberen. Achtereenvolgende regeringen zijn er niet in geslaagd om het probleem op te lossen.

De eerste stap

ABOP-leider Brunswijk benadrukte, dat de uitreiking van grondbeschikkingen te Goede Verwachting een eerste stap is, om tot de oplossing van het occupatievraagstuk te komen. Iedere burger die de leeftijd van 18 jaar heeft bereikt heeft recht op een stukje grond.

Aanleg wegen

De ABOP werkt volgens de bekomen informatie ernaar toe om de mensen niet alleen te voorzien van grond. Er wordt ook gedacht aan het aanleggen van wegen om de beboste gronden te bereiken. Indien dit niet door de regering kan worden opgebracht, zal de ABOP (Brunswijk) zijn eigen machines inzetten. Waar nodig denkt de partij aan het kopen van de gronden die geoccupeerd zijn, zodat de bewoners rechtszekerheid krijgen.

Papa

Burgervader Javin: “Als papa van mijn district moet ik ervoor zorgen, dat al mijn kinderen een stukje grond krijgen.” Bekend werd, dat in deze fase, lang niet alle bewoners van ‘Wit Boiti’ in aanmerking zijn gekomen voor een lap grond. Er wordt eraan gewerkt, dat alle personen die daarvoor in aanmerking komen voorzien worden.

Landelijk

Niet alleen Goede Verwachting komt aan de beurt. De bewoners van Wit Santi, Texas, Jamaica en andere gronden die geoccupeerd zijn, zullen ook uit de nood worden gehaald. Het grondenvraagstuk wordt niet alleen in Paramaribo aangepakt. Commewijne, Marowijne, Para en Sipaliwini komen ook aan de beurt. Politicus André Misiekaba, in wiens godsdienstzaal de uitreiking van de grondpapieren plaatsvond, keek goedkeurend rond.

HD

Generated by Feedzy