VVW vraagt aandacht voor prijsstijgingen: “Ook winkeliers voelen de druk”

Voor de Vereniging van Winkeliers (VVW) is de druk op winkeliers de afgelopen periode sterk toegenomen. Voorzitter Darwesh Balak zegt dit naar aanleiding van de stijgende prijzen, die ook voelbaar zijn voor de winkeliers. “Want wij hebben ook vaste lasten, zoals stroom en water. Bovendien, zijn wij bij ziekte niet voor alles gedekt met onze pas. Dan moeten wij betalen”, benadrukt Balak.

Ad hoc verhogingen

Balak doet ook een beroep op de importeurs om de prijzen niet ad hoc te verhogen. “Want soms krijg je van de ene op de andere dag te horen dat de prijzen zijn verhoogd. Daarom vragen wij, dat men ook rekening met de winkeliers houdt. Want wij moeten aan de klanten doorgeven dat de prijzen zijn verhoogd. Wij staan in het midden en krijgen van alle kanten de vragen van de klanten”, maakt Balak duidelijk.

Basisgoederen

Balak is er voorstander van, dat de basisgoederen betaalbaar blijven. Hij noemt olie, aardappelen suiker en blom. “Dat zijn zaken die mensen bijna dagelijks gebruiken.” Hij laat weten dat mensen steeds vaker de winkeliers aanspreken op de stijgende prijzen, waardoor de werksfeer ook niet meer hetzelfde is. “Wij willen dat de consument ook tevreden wordt gesteld”, gaat Balak verder.

“Wij moeten beiden lachen, niet alleen de winkelier. Maar, op dit moment komen niet alleen de consumenten niet uit, ook wij winkeliers komen niet uit met onze winsten”, maakt de voorzitter van VVW duidelijk. Deze ontwikkeling van prijsstijgingen zorgt ervoor dat de koopkracht daalt, licht hij toe. Hierover zegt hij dat dit ook zorgt voor minder inkopen bij de importeurs. Dit heeft dan weer tot gevolg dat veel producten komen te vervallen. “Als wij niet bij de importeurs kunnen inkopen dan is er bij hun ook sprake van vervallen producten”, stelt Balak.

Diefstallen en berovingen

Een ander effect zijn veelvoorkomende diefstallen en berovingen waarop hij wijst. Hij vindt deze ontwikkeling niet goed en vraagt om aanpak van de veiligheid.

Eensgezindheid

Balak roept ook op, dat mensen eensgezind optrekken om Suriname uit het dal te halen. “Onderling vechten heeft geen zin. Zonder eenheid zal ons volk onder de situatie blijven lijden”, aldus Balak.

RB 

Generated by Feedzy