VS zal alleen volledig gevaccineerden buitenlanders toelaten

De VS zal uiteindelijk eisen dat bijna alle buitenlandse bezoekers volledig worden gevaccineerd. Dat heeft een functionaris van het Witte Huis gezegd. De niet nader genoemde functionaris vertelde verschillende persbureaus dat de regering-Biden inter-agentschapgroepen had belast met het creëren van een gefaseerde heropening voor internationale bezoekers. Er werd geen tijdlijn voor de beslissing gegeven.

De VS heeft een stijging van het aantal infecties gezien, vooral onder niet-gevaccineerden, te midden van de verspreiding van de Delta-variant. De huidige Covid-19-regels voorkomen dat de meeste internationale reizigers het land binnenkomen. De eerste ronde reisbeperkingen werd in januari 2020 aan China opgelegd.

Sindsdien is het Amerikaanse verbod uitgebreid met niet-Amerikaanse burgers die onlangs het Verenigd Koninkrijk, het 26-landen-Schengenblok in Europa, Brazilië, Ierland, India, Iran en Zuid-Afrika hebben bezocht.

Degenen die het land kunnen binnenkomen, moeten binnen drie dagen na de reis een bewijs van een negatieve Covid-test kunnen tonen.

Vorige week zei de perssecretaris van het Witte Huis, Jen Psaki, dat de VS “op dit moment de bestaande reisbeperkingen zullen handhaven” vanwege de toenemende infecties, ondanks tegenstand van luchtvaartmaatschappijen en de toeristenindustrie.

Woensdag zei de niet nader genoemde ambtenaar van het Witte Huis dat de regering op zoek was naar een heropening op een “veilige en duurzame manier”, eraan toevoegend dat “met beperkte uitzonderingen … buitenlanders die naar de Verenigde Staten reizen – uit alle landen – volledig moeten worden gevaccineerd “.

Meer dan 70% van de Amerikaanse volwassenen heeft ten minste één dosis van het Covid-19-vaccin gekregen. Het aantal gevallen neemt echter toe in een aantal deelstaten, met een recordaantal ziekenhuisopnames in Florida, volgens functionarissen.

Veel regio’s en bedrijven in de VS voeren opnieuw regels in om mensen te dwingen maskers te dragen op openbare plaatsen.

Source