Vrouw van 81 aangehouden na overlijden patiënte in ziekenhuis Den Bosch

Een 81-jarige vrouw uit Vlijmen is aangehouden na een handgemeen in het Jeroen Bosch Ziekenhuis in Den Bosch. Bij het incident kwam een andere patiënte van 78 op de grond terecht, waarna bleek dat ze was overleden. In hoeverre de val de oorzaak is van haar dood moet nog worden onderzocht.

Het incident gebeurde gisteravond laat toen de 81-jarige de kamer betrad van de 78-jarige patiënte uit Vught, die in haar bed lag. Tussen beide vrouwen ontstond ruzie waarbij de 78-jarige op de grond terechtkwam, meldt een politiewoordvoerder. De vrouwen lagen waarschijnlijk niet op dezelfde kamer. Rond middernacht, kort na het incident, sloeg het personeel alarm en werd de politie ingeschakeld.

Doodsoorzaak

Wat er tijdens het handgemeen precies is gebeurd is, is niet duidelijk. “Het is niet helemaal helder wat de toedracht is geweest en ook niet wat nou de doodsoorzaak is van deze mevrouw”, zegt de woordvoerder op NPO Radio 1. “Het 78-jarige slachtoffer kunnen we het niet meer vragen en de 81-jarige vrouw hebben we nog niet kunnen horen.”

Ook de aanleiding van de ruzie is niet bekend. Eerder had de politie al gezegd dat er geen wapens in het spel waren.

Sectie moet uitwijzen welke omstandigheden tot het overlijden van de 78-jarige patiënte hebben geleid, aldus de woordvoerder. De 81-jarige verdachte is in het ziekenhuis aangehouden en staat vanwege haar gezondheidssituatie onder medisch toezicht.

De officier van justitie zal bepalen of de verdachte vrouw vervolgd wordt. De politie is begonnen met een onderzoek door agenten van de recherche en forensische opsporing.

Generated by Feedzy