Vorswijk: ‘Er wordt gewerkt aan het afhandelen van grondpapieren’

Te Goede Verwachting zijn er toewijzingsbeschikkingen en bereidverklaringen aan belanghebbende uitgereikt. Vicepresident Ronnie Brunswijk en minister Dinotha Vorswijk van Grondbeleid en Bosbeheer (GBB), hebben aan 466 Surinamers  grondpapieren verstrekt. Het gaat hier om 60 toewijzingsbeschikkingen en 400 bereidverklaringen die werden afgestaan. Vorswijk onthulde dat de mensen hier lang op hebben gewacht. Andere personen hebben in een vorige regeertermijn wel gronden gekregen, maar een ander deel niet.

Vorswijk benadrukte dat er nu wordt gewerkt aan het afhandelen van de grondpapieren, voor het deel dat nog niet in aanmerking is gekomen. Vorswijk  riep de belanghebbende op om binnen de wettelijk afgesproken termijnen, hun zaken in orde te maken. De bewindsvrouwe zei verder dat de overige gebieden zoals Sunny Point, Texas, Rahemal en Smalkalden, waar ook mensen wachten, spoedig zullen volgen. Vorswijk waarschuwde dat mensen niet opnieuw percelen van anderen moeten occuperen. Vorswijk stelt dat daarbij de wet duidelijk is, en dat iedereen zich daaraan dient te houden.

Waarnemend president Ronnie Brunswijk verklaarde, dat de regering met deze stap het occupatievraagstuk, van Goede Verwachting heeft opgelost. “Ook andere buurten zullen aangepakt worden”, aldus Brunswijk. Hij heeft duidelijk gesteld dat occupatie niet getolereerd zal worden. “Occupatie is strafbaar en de wet is duidelijk daarover’’, aldus Brunswijk

Hij riep de mensen op om op een nette manier grond aan te vragen. “Wij gaan niet meer bemiddelen voor occupanten”, aldus Brunswijk. Hij zei ook dat de huidige regering bezig is, om eenieder die een stukje grond nodig heeft, tegemoet te komen. “Het is een verkiezingsbelofte van de regering en die wordt ingelost”, aldus Brunswijk.

Hij kondigde voorts aan, dat de regering bezig is met andere projecten. Die projecten moeten nog ontwikkeld worden, en zullen vanaf januari 2023 ready zijn.

The post Vorswijk: ‘Er wordt gewerkt aan het afhandelen van grondpapieren’ appeared first on DE WEST.

Generated by Feedzy