Vitesse na zege op Dundalk tegen Anderlecht in play-offs

DUBLIN (ANP) – Na Feyenoord heeft ook Vitesse zich geplaatst voor de play-offs van het toernooi om de nieuwe Conference League. De Arnhemmers wonnen in Dublin met 2-1 van Dundalk FC. Dat was net voldoende na het gelijkspel van vorige week in Arnhem (2-2).

In de play-offs is Anderlecht de tegenstander voor het elftal van trainer Thomas Letsch. De Belgen wonnen vorige week in Albanië al afgetekend van Laçi (3-0) en donderdag waren ze in Brussel opnieuw te sterk (2-1).

Vitesse eindigde vorig seizoen als vierde in de Eredivisie en hoefde daardoor pas vanaf de derde voorronde mee te doen in de Conference League. Nummer 5 Feyenoord stroomde in de tweede voorronde in.

Strafschop

Oussama Darfalou en Dominik Oroz startten donderdag in het basiselftal van Vitesse. Darfalou verving in de voorhoede de geschorste Loïs Openda. Oroz nam de plek in van Tomas Hajek, die genoegen moest nemen met een rol op de reservebank. Oussama Tannane miste het duel in Ierland wegens fysieke klachten.

Dundalk was in de beginfase de bovenliggende partij. Vitesse wist een tegendoelpunt te voorkomen en sloeg zelf via Matus Bero in de 28e minuut wel toe. De Slowaak, vorige week ook al trefzeker, kon de bal van dichtbij in het doel werken. Middenvelder Yann Gboho, die wordt gehuurd van Stade Rennes, verdubbelde in de 38e minuut de voorsprong.

Vitesse leek de overwinning binnen te hebben, maar de Arnhemmers maakten het zichzelf toch nog onnodig moeilijk. Het spelniveau daalde en na een makkelijk gegeven strafschop bracht Patrick Hoban de spanning in de 71e minuut terug: 1-2. In een hectische slotfase bleef Vitesse met wat geluk op de been.

Source