Visprijzen zijn gestegen

De prijzen van vissoorten zijn bijna overal gestegen. Enkele burgers geven in gesprek met Dagblad Suriname aan, dat het leven nu helemaal veranderd is. “Een maaltijd die je vroeger SRD 100  kostte is nu bijna SRD 400. Dat ene hoopje vis dat je nog voor SRD 25 kon vinden zoek je nu met een vergrootglas”, zegt een burger.

“Dat bestaat niet meer. Alles is nu vanaf SRD 100 en naar boven. Op de markt kan je misschien nog een hoopje voor SRD 50 vinden, maar vergeleken met vroeger is alles in prijs verhoogd. Je kan nog een kilo vis voor SRD 75 krijgen, maar dan is het misschien niet die vissoort die je eet of vind je die verkoper pas nadat je een aantal plaatsen geprobeerd hebt. Je hebt dan meer dan dat uitgegeven aan benzine. Die SRD 500 die ik vroeger als volle tank zag, is nu maar om het bij te houden. Ik begrijp, dat de klein- en de groot ondernemers hun winsten eruit moeten halen en ook hun huis en gezin hebben om te onderhouden, maar ik zeg het je, dat bijna niemand zich vis kan permitteren. Alles is drie tot vier maal duurder geworden”, zegt de burger.

Een vrouw die vis verkoopt langs de straat geeft aan, dat de vissoorten die zij koopt duur zijn geworden. “Niet alleen vis, maar ook garnalen zijn duur geworden.” Een kilo garnalen verkoopt zij voor tussen SRD 250 en SRD 400, dat zijn dus de middelmatige en de grote garnalen. Andere grote vissoorten worden per stuk voor SRD 300 verkocht.  Voor een aantal vissoorten wordt er wel een andere prijs gemaakt.

“Ik neem aan dat de eenieder zijn best probeert te doen in het leven en ik ook. Maar, mezelf minderwaarde geven kan ik niet. Ik maak wel speciale prijzen voor vaste klanten, maar mijn prijzen helemaal droppen kan ik niet. Het ligt helemaal niet alleen aan mij. Ik wil ook een verandering zien maar tot zover, gaan wij het zo moeten doen.”

TM 

Source