Vier verdachten van ontvoering en mishandeling aangehouden te Commewijne

Na verkregen en uitgewerkte informatie hebben leden van de afdeling Kapitale Delicten van het Korps Politie Suriname zaterdag 3 september de vier verdachten S.P. (38), C.R. (39), S.G. (31) en de 36-jarige W.M. op verschillende adressen te Commewijne opgespoord en aangehouden.

De vier worden ervan verdacht betrokken te zijn geweest bij de ontvoering van de 60-jarige R.S., alias “Lux”, op donderdag 1 september.

Het slachtoffer, die tegen zijn wil was meegenomen, werd mishandeld in de Amarillesweg ter hoogte van de aanmeerstijger te Meerzorg in het district Commewijne.

Een ooggetuige had aangifte gedaan bij de politie en verklaarde dat zij op die bewuste dag naar de aanmeerstijger te Meerzorg was geweest om haar boot te controleren. Bij die gelegenheid zag zij “Lux”, die tevens wachter is van de boten, in een boot zitten. Zij hield een kort gesprekje met hem en liep vervolgens naar de achterkant van haar boot. 

Op een bepaald moment hoorde zij de wachter luidkeels schreeuwen en zag dat hij door twee mannen mishandeld werd met een stuk brandhout. Verder zag de aangeefster een vrouw die R.S. uitschold. De twee mannen hielden de wachter vervolgens aan zijn voeten en handen vast, waarna zij het slachtoffer in een auto plaatsten en met hem wegreden. 

Het onderzoek in deze zaak werd toen overgedragen aan de afdeling Kapitale Delicten.

Het slachtoffer werd op 3 september op aanwijzing van de vier verdachten in de omgeving van Peperpot, waar hij werd vastgehouden, aangetroffen. De man werd direct afgevoerd naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo, waar hij vanwege de opgelopen verwondingen ter verpleging is opgenomen.

Twee van de verdachten hebben toegegeven het strafbare feit te hebben gepleegd, terwijl de twee anderen ontkennen. Het motief tot het plegen van deze daad is vermoedelijk, dat R.S. een geldbedrag van één van de verdachten heeft weggenomen.

Het viertal werd ter voorgeleiding overgebracht naar het politiebureau en na overleg met het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld.

Source