Vier roofverdachten aangehouden

Leden van het Regio Bijstandsteam Paramaribo (RBTP) hebben in samenwerking met de inlichtingendienst van de politie de vier verdachten S.W. alias Don (26), L.J. alias Lens of Min (33), D.G. alias Tjoepa (27) en U.T. alias Kokkok (32) op 27 oktober aangehouden. Dit viertal zou dezelfde dag betrokken zijn geweest bij een diefstal middels geweldpleging voor een winkel in het ressort Livorno.

Volgens het voorlopige onderzoek begaven twee mannen zich naar de winkel, waarbij een van ze de winkel binnenstapte, terwijl de andere buiten stond te wachten. Op een bepaald moment kwam de ene verdachte weer naar buiten en rukte daarbij met geweld een gouden halsketting weg van een man, die voor de winkel met twee andere mannen in gesprek was.

Na de daad kozen beide verdachten het hazenpad. Een omstander ging de verdachten achterna en zag dat beiden in een gereedstaand voertuig stapten, dat vervolgens met hoge snelheid wegreed.

Aan de hand van de camerabeelden is het voertuig door de inlichtingendienst in beeld gebracht en werd de verdachte S.W. alias Don door het RBTP aangehouden. Deze verdachte blijkt de eigenaar te zijn van het voertuig, waarmee het strafbare feit is gepleegd.

Hangende het onderzoek is het voertuig in beslag genomen. Op zijn aanwijzing werden vervolgens de verdachten L. J. en D.G. aangehouden. Bij de verdachte L.J. is er een dames Yamaha bromfiets in beslag genomen. Het vermoeden bestaat dat er met deze bromfiets meerdere berovingen zijn gepleegd.

De buitgemaakte halsketting was reeds doorverkocht en op aanwijzing van de aangehouden verdachten is de heler U.T. opgespoord en eveneens in de boeien geslagen. De verdachten werden vervolgens overgedragen aan de afdeling Kapitale Delicten.

Na overleg met het Openbaar Ministerie zijn de verdachten door de politie in verzekering gesteld.

Generated by Feedzy