Vermoedelijke zwerver overlijdt in ziekenhuis na aanrijding

GFC NIEUWSREDACTIE- Een voetganger van Afro-Surinaamse afkomst, wiens personalia nog niet bekend is bij de politie, overleed in de vroege ochtend van 8 augustus in een ziekenhuis in Suriname.

De man die slechts gekleed was in een blauwe korte broek is in de ochtend van 7 augustus aan de H.I. Soemitaweg te Commewijne aangereden door een auto.

Het slachtoffer heeft een geschatte leeftijd van tussen de 35 en 40 jaar oud.

De politie van Meerzorg trof bij aankomst het zwaargewonde slachtoffer in bewusteloze toestand aan. Hij lag op de langs de weg lopende berm.

De man werd per ontboden ambulance afgevoerd en ter verpleging opgenomen in het Academisch Ziekenhuis te Paramaribo. In de vroege ochtend van 8 augustus heeft hij het leven gelaten.

Volgens een verklaring van de autobestuurder, die zegt taxichauffeur te zijn, reed hij op die bewuste zaterdag omstreeks vijf uur in de ochtend over de H.I. Soemitaweg in de richting van Albina.

In de buurt van Peperpot City waar het vrij donker is, merkte hij op dat hij over iets had gereden. De chauffeur verklaarde verder dat hij terugkeerde maar niets op de rijbaan zag.

Hij besloot toen terug naar huis te rijden en keerde iets na zes uur ’s morgens terug naar de locatie waar hij dacht over iets te hebben gereden. Aldaar trof hij de gewonde man op de berm aan, waarna hij de politie inschakelde.

Het rijbewijs van de 52-jarige autobestuurder is hangende het onderzoek ingevorderd door de politie. Hij is voorgeleid en heengezonden.

Het ontzielde lichaam van het slachtoffer is voor obductie in beslag genomen. De Verkeersunit van Regio Oost is belast met het verder onderzoek in deze zaak.

Het slachtoffer leed vermoedelijk een zwerversbestaan.

Nabestaanden of zij die denken de overleden man te kennen, worden opgeroepen zich in verbinding te stellen met de Verkeersunit van Regio Oost op de telefoonnummers 0354045 of 0355180 of het Command Center op het nummer 115.

Source