VERHOGING OMZETBELASTING MOEILIJK TE VERKOPEN AAN SAMENLEVING

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Hoewel de regering behoefte heeft aan extra inkomsten, acht Patricia Etnel (NPS) het momenteel niet opportuun om de samenleving nogmaals op te schepen met maatregelen die haar extra geld uit de zak zal kloppen.

Zij sprak tijdens de behandeling van de wetswijziging voor unificatie van de omzetbelasting naar 12% haar ontevredenheid uit. “Ik geef aan, dat ik niet achter deze wet sta”, zegt de coalitieparlementariër. “De regering gaat mij althans goed moeten overtuigen, heel goed, met heel veel materiaal, waarom we die OB gaan moeten verhogen.”

De meningen zijn verdeeld over unificatie van de Wet Omzetbelasting (OB Binnen zowel de oppositie als de coalitie stuit de verhoging op weerstand. Het moment is volgens de tegenstanders verkeerd gekozen, omdat de samenleving het moeilijk genoeg zou hebben.

De regering beroept zich op het stanspunt dat de OB met 12% nog relatief laag ligt ten opzichte van andere landen in de regio. De verhoging zal de voorloper moeten zijn van Belasting Toegevoegde Waarde (BTW) die weer in te vorderen is door de handel. Het is de verbruiker die zal opdraaien voor BTW, dus de eind consument.

Post Views: 56

Source