Verdachte van inbraak bij bedrijf aangetroffen in bos met handschoenen aan en gezichtsmasker op

De politie van het bureau Livorno kreeg op vrijdag 16 september een melding, dat twee mannen waren gesignaleerd in een bosschage aan de Pandit Paltan Tewarieweg. Agenten gingen ter plekke voor onderzoek en troffen ter plekke een bewaker aan, die verklaarde dat twee mannen het aangrenzend bos waren ingerend, nadat zij betrapt waren bij het wegnemen van goederen uit een bedrijf.

De politie ging op onderzoek uit en trof de 31-jarige R.S. met handschoenen en een gezichtsmasker in het bos aan. In zijn directe omgeving werd een tas inhoudende koperen leidingen en draden aangetroffen. Ook een scooter van het merk Yamasaver werd onbeheerd in het bosschage gevonden.

Alle aangetroffen zaken zijn hangende het onderzoek in beslag genomen en de verdachte werd ter voorgeleiding overgebracht naar het politiebureau. Kort daarna kwam de eigenaar van het bedrijf in het politiebureau en verklaarde dat onbekenden een container van hem hadden geforceerd en goederen hadden weggenomen. De bedrijfseigenaar gaf de politie te kennen, dat de goederen die bij de verdachte waren aangetroffen hem toebehoren.

De verdachte heeft bekend de inbraak alleen te hebben gepleegd. Na afstemming met het Openbaar Ministerie is hij in verzekering gesteld. Aan de opsporing en aanhouding van de tweede verdachte wordt nog gewerkt, zo meldt de politie donderdag 22 september.

Generated by Feedzy