Verdachte diefstal middels geweldpleging meldt zich aan bij RBTP

De 30-jarige verdachte Harvey D. heeft zich op dinsdag 6 september aangemeld op de afdeling RBTP ter zake diefstal middels geweldpleging.

Harvey wordt ervan verdacht samen met een kompaan op zaterdag 23 juli 2022 een gewapende beroving te hebben gepleegd aan de Beekhuizenweg. De twee verdachten drongen in de ochtenduren de woning van de aangever N.T. binnen door het dievenijzer van een keuken raam te forceren. De benadeelde die op dat moment in diepe rust was, werd in haar slaap overrompeld. Onder bedreiging van vuistvuurwapens moest zij aangeven waar haar sieraden en geld waren. Uit vrees wees zij de criminelen een tas inhoudende een geldbedrag in SRD aan. Hierna verliet het tweetal de woning met medeneming van het geldbedrag.

De vrouw deed vervolgens aangifte bij de politie, waarna het onderzoek in deze zaak werd overgedragen aan de recherche van Regio Paramaribo. Tijdens het onderzoek kwamen de verdachten Harvey en ene Palm in beeld. De verdachte Harvey heeft zich op 6 september aangemeld bij het RBTP, waarna hij is overgedragen aan de Recherche van Paramaribo.

Bij een confrontatie herkende het slachtoffer de verdachte positief. Bij de voorgeleiding heeft Harvey ontkent het strafbare feit te hebben gepleegd. Na afstemming met het Openbaar Ministerie is de verdachte hangende het verder onderzoek in verzekering gesteld.

The post Verdachte diefstal middels geweldpleging meldt zich aan bij RBTP appeared first on Korps Politie Suriname.

Source