Verdachte diefstal met geweld meldt zich bij de politie, wordt positief als dader herkend, maar ontkent

De 30-jarige verdachte D. heeft zich dinsdag 6 september gemeld op de afdeling Regio Bijstandsteam Paramaribo (RBTP) in verband met diefstal met geweldpleging.

De man wordt ervan verdacht samen met een kompaan op zaterdag 23 juli een gewapende beroving te hebben gepleegd in een woning aan de Beekhuizenweg. De twee verdachten drongen in de ochtenduren de woning van een vrouw binnen door het dievenijzer van een keukenraam te forceren. De vrouw, die op dat moment sliep, werd overrompeld. 

Onder bedreiging van vuistvuurwapens moest zij aangeven waar haar sieraden en geld waren. Uit vrees wees zij de criminelen een tas inhoudende een geldbedrag in SRD aan. Hierna verliet het tweetal de woning met het geld.

De vrouw deed vervolgens aangifte bij de politie, waarna het onderzoek in deze zaak werd overgedragen aan de recherche van Regio Paramaribo. Tijdens het onderzoek kwamen de verdachten en ene Palm in beeld. 

De verdachte heeft zich dus op 6 september gemeld bij het RBTP, waarna hij is overgedragen aan de Recherche van Paramaribo.

Bij een confrontatie herkende het slachtoffer de verdachte positief. Bij de voorgeleiding heeft de man echter ontkend het strafbare feit te hebben gepleegd. 

Na afstemming met het Openbaar Ministerie is de verdachte hangende het verdere onderzoek in verzekering gesteld.

Source