Veerman twijfelgeval bij PSV voor wedstrijd tegen NEC

EINDHOVEN (ANP) – Voetballer Joey Veerman is onzeker bij PSV voor het laatste thuisduel van het seizoen met NEC woensdag. "Hij heeft zondag een tik op zijn kuit gehad. Hij was in staat de wedstrijd uit te spelen, maar heeft naderhand wat last gekregen", meldde coach Roger Schmidt. De al langer geblesseerde spelers Ryan Thomas, Olivier Boscagli, Yorbe Vertessen, Phillipp Mwene en Armando Obispo keren volgens de trainer dit seizoen niet meer terug.

Schmidt wil het seizoen afsluiten met twee overwinningen. De club uit Eindhoven heeft 4 punten minder dan koploper Ajax en maakt alleen nog een kans op de titel als Ajax woensdag niet wint van Heerenveen. "Het is de laatste thuiswedstrijd van het seizoen, dat is altijd een speciaal duel", keek de coach vooruit. "Voor nu focussen we ons op het zo goed mogelijk afsluiten van dit seizoen. Voor de fans zou het mooi zijn als we hen ook nog eenmaal kunnen trakteren op een aantrekkelijke thuiswedstrijd. NEC zal zich niet makkelijk gewonnen gegeven. Zij hebben de punten hard nodig in de strijd om Europees voetbal."

De coach die aan het einde van het seizoen vertrekt bij PSV wil in de wedstrijd tegen NEC mogelijk plek inruimen voor enkele jonge spelers. "Vanuit Jong PSV sluiten Johan Bakayoko, Mathias Kjølø, Dennis Vos en Jenson Seelt aan", meldde Schmidt. "Wellicht is het een mooie mogelijkheid om hen speelminuten te gunnen. Het is belangrijk dat zij zich blijven ontwikkelen, ook met het oog op de komende seizoenen."

Source