Union Berlin boos om gebiedsverbod fans in Leuven

BERLIJN (ANP) – Fans van het Duitse Union Berlin zijn donderdag tot onvrede van de Duitse voetbalclub niet welkom in Leuven. Daar neemt de koploper van de Bundesliga het in de Europa League op tegen naamgenoot Union Sint-Gillis uit Brussel. De Belgische club, al zeker van een Europees vervolg, speelt de thuiswedstrijden in Leuven omdat het eigen stadion niet voldoet aan de eisen van de Europese voetbalbond UEFA.

Leuven zit niet te wachten op Duitse fans, die eerder dit toernooi al in de fout gingen. Union Berlin mocht daarom al geen kaartjes voor het uitvak verkopen. Volgens de club uit de Duitse hoofdstad is er een gebiedsverbod afgekondigd voor Leuven en omgeving om zo fans die zonder kaartje afreizen ook tegen te houden.

Union Berlin bekritiseert het besluit van de Belgische studentenstad. “Deze maatregel is buitenproportioneel en verkeerd en bestraft weer de vele goedwillende fans en niet de daders”, vindt voorzitter Dirk Zingler, die stelt dat ook de UEFA de fans geen reisverbod heeft opgelegd. Zijn club adviseert de aanhangers wel om nu thuis te blijven.

Generated by Feedzy