Uitblinkende doelman Courtois geniet van iedere minuut met Real

MADRID (ANP) – Thibaut Courtois kon zijn geluk niet op, na de beslissende zege van Real Madrid op Manchester City in het tweede duel van de halve eindstrijd van de Champions League (3-1). "Onze ploeg lijkt tot alles in staat", jubelde de doelman. "Het is een genot om hier deel van uit te mogen maken."

Real Madrid leek uitgeschakeld na 89 minuten bij een achterstand van 0-1. Maar Rodrygo stelde met doelpunten in de 90e en 91e minuut een verlenging veilig voor de kampioen van Spanje. En uiteindelijk had Karim Benzema het laatste woord (3-1). Daardoor staat Real op 28 mei in Parijs tegenover Liverpool in de finale.

Niet Rodrygo maar Courtois werd als 'man van de wedstrijd' verkozen. Dat had waarschijnlijk veel te maken met de manier waarop hij in de slotfase de 0-2 van de ingevallen Jack Grealish voorkwam. "City was dichtbij de 0-2", erkende Courtois. "Ik kan me herinneren dat Ferland Mendy ook nog een bal net voor de doellijn wist te keren. Maar wij blijven altijd alles tot het laatste fluitsignaal geven. Dat is Real Madrid. Zaterdag werden we kampioen en nu gaan we naar de finale van de Champions League. Hier ben ik voetballer voor geworden."

Source