Twitter wil gebruikers laten betalen voor het bekijken van video’s

Twitter moet minder afhankelijk worden van inkomsten uit advertenties, vindt nieuwe eigenaar Elon Musk. Daarom liggen er plannen om Twitter-gebruikers te laten betalen om video’s op het sociale medium te kunnen bekijken.

Zowel Twitter als de maker van de video kan geld verdienen door Twitter-gebruikers te laten betalen voor video’s. Dat schrijft de Amerikaanse krant The Washington Post, die plannen daarvoor inzag. Makers van video’s kunnen die achter een betaalmuur plaatsen en kiezen welk bedrag gebruikers moeten betalen. Een deel van de omzet uit video’s gaat naar Twitter.

Musk vindt al langer dat Twitter te afhankelijk is van advertentie-inkomsten. Hij wil daarom ook de abonnementsdienst Twitter Blue aanpassen. Die gaat van 5 dollar Amerikaanse Dollars naar 8 dollar per maand.

Betalende klanten krijgen een blauw vinkje, kondigde Musk aan in een reeks tweets. Nu is dat blauwe vinkje voorbehouden aan mensen en organisaties waarvan het bedrijf gecheckt heeft dat ze echt die persoon of organisatie zijn.

Het abonnement biedt volgens Musk voortaan ook de mogelijkheid om langere films en geluidsfragmenten te plaatsen, zoals liedjes. Over de mogelijkheid om daarvoor te laten betalen, zei Musk nog niets. Wel gaf hij aan dat het betalen van mensen die bijvoorbeeld video’s maken “absoluut essentieel” is. Abonnees krijgen verder half zoveel advertenties te zien.

Musk gaat Twitter hervormen
Musk kreeg Twitter vorige week in handen na een lang overnameproces. Sindsdien heeft hij de hele top van het bedrijf ontslagen en komt hij met allerlei ideeën voor het socialemediaplatform. Dat zou bijvoorbeeld een adviesraad moeten krijgen van mensen die zich over de toegestane inhoud van tweets en het blokkeren van accounts moet buigen.

Die raad gaat uit mensen uit allerlei groepen bestaan, kondigde Musk eerder aan. Bovendien kan niemand die nu van Twitter is verwijderd terugkeren zonder dat deze raad ernaar heeft gekeken.

Mogelijk laat Musk de Amerikaanse oud-president Donald Trump weer terugkeren op Twitter. Die kreeg vanwege het aanzetten tot de bestorming van het Capitool in Washington begin vorig jaar een levenslange schorsing.

Generated by Feedzy