Twitter klaagt Elon Musk aan om hem te houden aan overnamedeal

Twitter sleept Elon Musk voor de rechter. Het socialemediaplatform wil via de rechter afdwingen dat de Tesla-oprichter de overnamedeal, waarmee 44 miljard dollar (43 miljard euro) gemoeid is, alsnog nakomt.

De stap van Twitter komt niet onverwachts. Musk was eerder met het bedrijf overeen gekomen dat hij de berichtendienst zou kopen, voor 54,20 dollar per aandeel.

Voor het weekend werd echter bekend dat de miljardair toch afzag van de aankoop. Maar Twitter ging daar niet mee akkoord: vrijdag lieten advocaten van het bedrijf al weten dat ze het besluit van Musk beschouwden als ongeldig en onrechtmatig.

Publiek spektakel

Vandaag lieten zij een verklaring uitgaan: “Nadat hij er een publiek spektakel van had gemaakt om Twitter te laten toehappen en de overeenkomst vervolgens heeft ondertekend, denkt Musk blijkbaar dat hij vrij is om van gedachten te veranderen”.

Musk heeft herhaaldelijk gezegd dat Twitter contractuele verplichtingen niet na is gekomen. De miljardair zegt dat Twitter gebruikersgegevens verkeerd heeft voorgesteld en dat het aantal spambots op het platform veel hoger ligt dan het bedrijf zelf zegt. Maar volgens Twitter heeft Musk voor die beweringen geen bewijs geleverd.

Source