Tweede groep sporters gearriveerd in Rosario

De tweede groep sporters die zal deelnemen aan de derde Zuid-Amerikaanse Jeugdspelen, is gistermorgen vroeg gearriveerd in Rosario. De delegatie bestaat uit Jeffelou Koorndijk (atletiek), Miracle Abdillah (badminton) en Rivano Bisphan (badminton). Jones Gilmar (badminton) en Clarke Milton (atletiek) zijn de trainers.

Desire Eendragt, chef de mission, heeft de delegatie ontvangen en de nodige zaken voorgehouden. De delegatieleider benadrukte dat de atleten en coaches hun mondkapje altijd moeten dragen en voorzichtig zijn. Deze mededeling deed Eendragt, nadat maandag twee sporters positief werden getest op het coronavirus.

β€œHet gaat niet leuk zijn, als je besmet raakt en hier in quarantaine moet. Hier is het twee weken.” Ook de tweede delegatie heeft een marathonreis achter de rug. Vanuit Paramaribo werd maandagochtend gevlogen naar Miami en vervolgens Buenos Aires, voordat vanuit de Argentijnse hoofdstad in een bus werd gereden naar Rosario.

Met beide takken van sport wordt op 5 mei een aanvang gemaakt. Koorndijk loopt twee dagen daarna de 800 meter in Estadio Municipal Jorge Newbery. Bij badminton wordt in Estadio Newell’s Old Boys direct gestart met de onderdelen enkel- en gemengd dubbelspel. Bisphan komt uit in het jongens enkelspel en Abdillah in het meisjes enkelspel. Bisphan en Abdillah zullen ook meedoen aan de gemengd dubbelspel.

Source