Twee mensen zonder betrokkenheid bij politieachtervolging Kampen omgekomen

Bij het fatale ongeluk na een politieachtervolging gisteravond op de N50 bij Kampen zijn twee mensen omgekomen die geen enkele betrokkenheid hadden. Het gaat om een 68-jarige man en een 67-jarige vrouw uit Emmeloord.

De derde dode, een 41-jarige man uit Hogeland, was ervandoor gegaan op verdenking van een zware mishandeling. Hij zou een een 39-jarige vrouw uit het Groningse Bedum hebben mishandeld.

De mishandeling was rond 18.30 uur in Bedum. Er zou sprake zijn geweest van een conflict “in de relationele sfeer”. De man zou daarna zijn gevlucht. Uit politieonderzoek bleek dat de auto van de verdachte op de N50 was gezien en toen is de achtervolging ingezet, zei een politiewoordvoerder al eerder.

Op de N50 in de buurt van Kampen kwam het tot het fatale ongeluk, waarbij twee auto’s betrokken waren. Vanwege het ongeluk was de weg een aantal uur afgesloten.

De politie doet nog onderzoek naar het voorval:

De N50 bij Kampen staat volgens RTV Oost ook wel bekend als ‘dodenweg’. Het zicht zou, door hoogteverschil, niet optimaal zijn op sommige plekken. Ook zijn er wegversmallingen en soms ook juist verbredingen. In april bood een transportbedrijf nog aan om 10.000 euro voor een vangrail te doneren om het veiliger te maken.

Het is onduidelijk of dit iets met het voorval van gisteren te maken heeft.

Generated by Feedzy