Twee doden bij afzonderlijke verkeersongevallen

PARAMARIBO — De verkeersbarometer staat voor dit jaar op 52 nadat de 29-jarige autobestuurder Mirsorjo Weti en de zestienjarige bromfietser Kevin Martowidjojo het leven lieten na afzonderlijke verkeersongevallen. Het stoffelijk overschot van Martowidjojo is intussen afgestaan aan de nabestaanden. Het ontzielde lichaam van Weti is voor obductie in beslag genomen.

De autobestuurder is woensdag in de vroege ochtend bij een eenzijdig verkeersongeval ter hoogte van de Magentakanaalbrug te Leiding 21 om het leven gekomen. Volgens de politie van Santodorp reed de man met twee inzittenden over Leiding 21 in de richting van de Magentakanaalweg. Ter hoogte van de brug verloor de bestuurder vermoedelijk vanwege zijn hoge sneldheid de controle over het stuur. De auto raakte van de weg, waarbij Weti uit het voertuig werd geslingerd.

Eén van de inzittenden werd met de ambulance naar de Spoedeisende Hulp (SEH) van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) afgevoerd. De andere ging er op eigen gelegenheid heen. De schade aan het voertuig, dat voor herkeuring in beslag is genomen, is aanzienlijk. Ook de schoeiingen van de inritten zijn beschadigd. Het onderzoek van dit verkeersongeval is overgedragen aan de Verkeersunit van regio Midden.

Illegale bromfietsrace

Martowidjojo was zaterdag betrokken bij een verkeersongeval ter hoogte van de Sumatra- en Zwampweg te Lelydorp. Hij overleed dinsdag in het AZP. Toen de politie van Lelydorp na een telefonische melding de plek aandeed, bleek de bromfietser niet meer ter plekke. De wetsdienaren werden door hun collega’s van Munder geïnformeerd dat het slachtoffer zich op de SEH bevond. Echter, bij aankomst van de agenten van Lelydorp voor onderzoek bleek Martowidjojo niet aanspreekbaar. Hij had verwondingen aan zijn hoofd.

Onderzoek bracht aan het licht dat hij samen met anderen deelnam aan een illegale race. Zijn voorrijder verminderde op gegeven moment snelheid, omdat een voertuig bij de winkel op de hoek van de Sumatra- en Zwampweg uit de inrit kwam. Martowidjojo, die geen valhelm op had en met hoge snelheid reed, kon zijn vaart niet meer verminderen. Hij verloor de controle over het stuur en kwam tegen het lichaam van zijn voorrijder aan. Hierdoor vloog hij van zijn bromfiets en kwam op het zandgedeelte langs de weg terecht. Beide bromfietsen zijn door de politie in beslag genomen.

Generated by Feedzy