Trainer Schreuder vooral tevreden over eerste helft van Ajax

GLASGOW (ANP) – Trainer Alfred Schreuder was vooral tevreden over het spel van Ajax in de eerste helft van het met 3-1 gewonnen uitduel met Rangers FC in de Champions League. “We namen snel met 2-0 afstand. En ik denk dat we er nog wel meer hadden kunnen maken”, aldus Schreuder.

“We waren goed aan de bal in de eerste helft en we scoorden snel”, doelde de trainer op de openingstreffer van Steven Berghuis in de 4e minuut. “Wij kregen vertrouwen van die snelle goal en zij kregen wel een tik.”

Schreuder liet Owen Wijndal beginnen als linksback en hield Daley Blind de hele wedstrijd op de bank. Wijndal was betrokken bij de eerste twee doelpunten van Ajax, maar viel in de slotfase van de eerste helft uit met een enkelblessure. Schreuder verving hem niet door Blind, maar liet Devyne Rensch invallen.

Zegt niets

Volgens Schreuder zegt die keuze niets over zijn basisopstelling voor het thuisduel van zondag met PSV, waarin de koppositie van de Eredivisie op het spel staat. “We stonden al met 2-0 voor en Rensch moet ook minuten maken”, zei Schreuder bij RTL 7. “Het is fijn voor een trainer als hij veel keuze heeft.”

Schreuder kon leven met de derde plaats voor Ajax in de poule, die na de winterstop recht geeft op twee duels om een plaats in de achtste finales van de Europa League. “We hadden op meer gehoopt. Maar als ik eerlijk ben, staan we nu op een positie waar we wel horen te staan.”

Generated by Feedzy