Toch tevredenheid bij Marit Bouwmeester: ’Normaal gesproken niet blij met brons’

„Het is lastig. Normaal gesproken zou ik niet echt blij zijn met brons, maar gezien deze hele week voelt het toch als brons met een gouden randje”, aldus de Laser Radial-specialist tegenover de NOS. „Je traint vijf jaar lang keihard om de beste te zijn, maar als je deze week ziet, mag ik hier misschien wel blij mee zijn.”

Het zeiltoernooi voor Bouwmeester begon met een paar slechte resultaten. Vervolgens knokte ze zich terug, maar werd ze door een diskwalificatie weer terug naar achter geworpen. Door een dramatische dag van de uiteindelijke olympisch kampioene Anne-Marie Rindom uit Denemarken maakte Bouwmeester toch nog kans op goud voorafgaand aan de medalrace. Een mislukte start maakte de gouden missie eigenlijk onmogelijk.

„Ik raakte de startersboot, toen heb ik het zekere voor het onzekere genomen en mijn straf gepakt”, zo licht ze toe. „Ik ben uiteindelijk blij dat het nog zo is afgelopen en ik brons heb, want het had ook anders kunnen zijn. Sowieso ben ik supertrots dat ik samen met mijn broer Roelof (haar coach, red.) hier een medaille win. Ik had alleen graag een andere kleur gehad.”

Bekijk hier het volledige programma van TeamNL op zondag 1 augustus

Bekijk hier de medaillespiegel

Source