Tietenman gaat naar Qatar, Oranje-Indiaan blijft thuis

Ze zijn verdeeld, de groep supporters van het Nederlands elftal die passend gekleed overal bij zijn. Graatje Hindriks (71), veel beter bekend als de Oranje-Indiaan, werd ooit uitgeroepen tot de beroemdste Oranjefan van het land, laat Qatar aan zich voorbijgaan.

Maar niet vanwege de mishandelde bouwvakkers; die kunnen de Oranje-indiaan niet zoveel schelen. ,,Moet je eens luisteren: iedereen heeft wat te zeuren”, zegt hij tegen het Dagblad van het Noorden. “Misschien had de FIFA het WK nooit aan Qatar moeten geven. Maar er is zoveel negativiteit. Kijk, in Qatar moeten ze allemaal nieuwe stadions bouwen. Nieuwe steden, zelfs. Als we in Nederland de hele polder gaan volbouwen, zouden er ook doden vallen.”

Nee hij gaat vooral niet vanwege het bier. Of eigenlijk omdat het bier er niet is. Hij dacht: “Hoe moet dat straks in Qatar? Er schijnt niet veel te beleven te zijn. Veel woestijn vooral. Ik ben weleens met vrienden uit Limburg in Dubai geweest. Zit je daar tien dagen in de hitte. Hele dagen door zo’n enorme shopping mall slenteren. Ik werd bijna een platvoetindiaan. Daar heb ik dus geen zin meer in. Maar ik wil ook niet moederziel alleenig op een terras zitten. Nota bene zonder potje bier, want dat mag niet in Qatar. Nou, dat zijn genoeg redenen voor Graatje om niet die kant op te gaan.”

Dat die andere beroemde fan wel gaat en zich laat vrijhouden door de sjeiks vindt hij best. ,,De ‘Tietenman’! Ja, die zag ik gisteren ook op tv. Bij Jinek. Harry hoeft van Qatar geen cent te betalen. Vliegreis, hotel: alles is gratis. Als hij maar positief is over Qatar op sociale media. Moet -ie zelf weten.”

Generated by Feedzy