Thuiswerken bij Google? Dat wordt dan minder verdienen

Tijdens de pandemie hebben veel bedrijven ontdekt dat thuiswerken zo slecht nog niet is. Maar veel grote techgiganten in Silicon Valley zijn vooral voorstander van wat meer mensen op kantoor. Zo heeft Google nu een loonberekening gemaakt voor werknemers die van thuis uit willen werken. Wie verder woont, zal minder verdienen. Ook Microsoft, Facebook en Twitter hebben zo’n regeling uitgewerkt. Werknemers die verder wonen, en daardoor ook vaak in goedkopere gebieden wonen, zullen minder verdienen.

„Onze voordelen werden altijd bepaald door locatie. En we betalen altijd goed voor de plaats waar iemand woont”, klonk het bij Google. „Onze nieuwe Work Location Tool is ontwikkeld om werknemers weloverwogen beslissingen te laten maken over in welke stad ze wonen en de impact daarvan als ze van huis uit werken.”

Een Google-werknemer klaagde bij persagentschap Reuters dat hij 10 procent van zijn loon zou moeten inleveren als hij van huis uit zou gaan werken. Dat terwijl hij normaal twee uur pendelt naar zijn werk in Seattle. Een andere werknemer die werkt in Stamford in Connecticut, een uur met de trein van New York, zou 15 procent minder verdienen als hij of zij van thuis uit zou werken. En ook in Boston en San Francisco waren er verschillen van 5 tot 10 procent.

Source