Tennisster Jabeur begint WTA Finals met nederlaag

FORT WORTH (ANP) – De Tunesische tennisster Ons Jabeur is de WTA Finals in het Amerikaanse Fort Worth begonnen met een nederlaag. De nummer 2 van de wereld verloor van Arina Sabalenka uit Belarus, de nummer 7 van de wereld, in drie sets: 6-3 6-7 (5) 5-7.

De WTA Finals is het eindejaarstoernooi met de beste acht tennissters van dit jaar. De speelsters zijn verdeeld in twee groepen van vier, de beste twee van de groep gaan naar de halve finales.

Jabeur, dit jaar finaliste op Wimbledon en de US Open, leek op weg naar de overwinning nadat ze de eerste set met 6-3 had gewonnen en in het tweede bedrijf met 5-3 voorkwam in de tiebreak, maar Sabalenka redde zich uit de penibele situatie en sleepte er een derde set uit. Daarin kwam ze met 4-2 achter, maar opnieuw wist Jabeur niet door te zetten en gaf ze Sabalenka de kans om terug te komen en de partij uiteindelijk te winnen.

In de andere partij uit de groep won de Griekse Maria Sakkari in twee sets van de Amerikaanse Jessica Pegula: 7-6 (6) 7-6 (4). De eerste set duurde liefst 71 minuten.

Generated by Feedzy