Teleurgestelde Slot had de beker graag naar Rotterdam gebracht

TIRANA (ANP) – Trainer Arne Slot vond het na de verloren finale van Feyenoord tegen AS Roma (1-0) om winst van de Conference League niet het moment om al trots terug te kijken op een succesvolle campagne van achttien Europese duels richting de eindstrijd. "Dat komt wel een keer op vakantie", zei hij. "Nu is de teleurstelling heel erg groot."

"We hebben er ook in deze finale weer alles aan gedaan om te winnen", zei Slot. "We worden ook altijd gesteund door een fantastisch Legioen. We hadden zo graag de beker naar Rotterdam gebracht. Ook voor onze fans. Dus het lijkt me niet het moment om nu al trots terug te kijken."

Trainer Slot zag Feyenoord een matige eerste helft spelen. "We waren niet goed aan de bal", zei hij. "Er was meer ruimte op het veld dan we dachten. We vielen veel te veel aan door het midden. Na de tweede helft wisten we onze buitenspelers wel te vinden. Toen hebben we ook kansen gekregen", doelde hij op een bal op de paal en lat. "Helaas zat het toen net niet mee. Maar misschien is dat ook de kwaliteit van de tegenstander."

AS Roma kwam in de 33e minuut op voorsprong na een fout van Gernot Trauner. De Oostenrijker verkeek zich op een voorzet van Gianluca Mancini en Nicolò Zaniolo schoot handig raak (0-1). "Je moet nooit op achterstand komen en zeker niet tegen Italiaanse ploegen", zei Slot. "En al helemaal niet tegen ploegen die door José Mourinho worden getraind."

Mancini schoot in de openingsfase van de tweede helft bijna in eigen doel maar raakte de paal. En Tyrell Malacia trapte op de lat. AS Roma wankelde en koos ervoor om veel tijd te rekken. Coach Slot baalde ook dat de scheidsrechter na reguliere speeltijd slechts vijf minuten verder liet spelen. "De hele wedstrijd werd er maar vanaf een kant druk op de arbitrage uitgeoefend", doelde hij op Mourinho. "Ik heb ervoor gekozen om rustig te blijven maar had me misschien toch vaker bij de vierde man moeten melden. Een wissel van Roma duurde drie of vier minuten en sommige wissels gingen eerst wel door en dan weer niet. Dan hoop je op meer dan vijf minuten blessuretijd. Maar daardoor hebben we niet verloren. Dat is niet het verhaal van de wedstrijd. We hebben 95 minuten de tijd gehad om te scoren. En dat is ons niet gelukt."

Source