Teamsprinters knallen op fenomenale wijze naar zesde goud voor Nederland

In de finale rekenden de Oranje-baanwielrenners dinsdag af met titelverdediger Groot-Brittannië. Van den Berg, Lavreysen en Hoogland hadden 41.369 nodig om de drie rondes, in totaal zo’n 750 meter, af te leggen. De Britten waren na een uiterst slordige race ruim drie seconden langzamer. Het brons ging naar Frankrijk.

Ook in de kwalificatie, toen Hoogland werd gespaard en Büchli acte de présence gaf, was Oranje al oppermachtig. Met een tijd van 42.134 werd toen voor de eerste keer het olympisch record verbeterd. In de eerste ronde, toen Hoogland voor het eerst zijn opwachting maakte, ging het record er opnieuw aan: 41.431.

Grote favoriet

De Oranje-sprinters, die sinds 2018 drie keer op rij wereldkampioen werden, golden op voorhand al als grote favoriet voor het goud. Ze wonnen de afgelopen jaren alles wat er te winnen viel en scherpten bovendien het wereldrecord (41,225) aan.

Bekijk hier het volledige programma van TeamNL op dinsdag 3 augustus.

Wereldkampioenen Jeffrey Hoogland en Harrie Lavreysen gelden ook op de individuele onderdelen als kanshebbers op goud.

Wereldkampioenen Jeffrey Hoogland en Harrie Lavreysen gelden ook op de individuele onderdelen als kanshebbers op goud.

Meer eremetaal

Als het aan bondscoach Hugo Haak ligt, blijft het deze Spelen niet bij goud op de teamsprint. Met Lavreysen (keirin en sprint), Hoogland (sprint) en Büchli (keirin) maakt de baanploeg op de individuele onderdelen een goede kans op meer eremetaal. Büchli veroverde vijf jaar geleden in Rio al zilver op de keirin.

Bekijk hier de medaillespiegel.

Telesport nieuwsbrief

Dagelijks het belangrijkste sportnieuws, uitslagen, analyses en interviews.

Ongeldig e-mailadres. Vul nogmaals in aub.

Lees hier ons privacybeleid.

Source