Suriname’s oudste voetbalclub niet eens met ontslag Gorré

De voorzitter van voetbalclub S.V Voorwaarts, Ronald Bottse, zegt dat de club niet staat achter het besluit van de Surinaamse Voetbal Bond (SVB), om bondscoach Dean Gorré te ontslaan. Suriname’s oudste voetbalclub laat in een communiqué weten, dat zij dit bizar gebeuren niet over haar kant kan laten gaan, indien de berichtgevingen, zoals vernomen via de media, op waarheid berusten.

Verder wordt aangegeven, dat de handelingen van het SVB-bestuur, neerkomen op een zeer verstrekkend besluit, waarbij de beslissing is genomen zonder eerst haar leden te consulteren.
Voetbalclub S.V Voorwaarts is de mening toegedaan dat, de SVB haar leden niet gegund heeft een serieuze evaluatie van de afgelopen interlandperiode te maken.

Ook geeft zij aan dat de in het schrijven aan de pers aangegeven redenen nooit en te nimmer met de leden zijn doorgenomen. Met dit statement geeft de voetbalclub daarom een signaal voor een nationaal maatschappelijk protest.

Jozef Joekoe, coach van voetbalclub Inter Moengotapoe, gaf eerder aan niet verrast te zijn met het ontslag van Gorré. Hij is de mening toegedaan dat de SVB nog niet in staat is om op het niveau van Gorré te werken.

Eerder gaf ook bondscoach Gorré in een persbericht aan zelf nog met vragen te zitten over zijn ontslag. “Ik heb nog geen toelichting, noch een gesprek gehad met de SVB over de reden achter het ontslag,” schrijft hij in een persbericht.

Verder rekent hij op een motivatie vanuit het bestuur van de SVB, waarbij hij vragen beantwoord kan krijgen. Daarom heeft hij besloten om de media voorlopig niet te woord te staan.

Sjovellie Amoksi


Source