Surinamers moeten onbevangen en onbevreesd dialoog kunnen aangaan

Dinsdag 3 mei 2022- Wij moeten mogelijkheden creëren om een onbevangen en onbevreesde dialoog aan te gaan over de toekomstplannen van ons land. Dit zei Hoogleraar Jack Menke, tijdens de afsluiting van een reeks lezingen van de campus Open Lecture Series, genaamd: ‘de diverse diversiteiten van Suriname.’
Vanaf juli tot en met december van het vorig jaar, zijn er presentaties en workshops gehouden door lokale en internationale deskundigen over verschillende wetenschapsgebieden. Het geheel werd afgesloten met een open discussie waarbij verschillende deskundigen uit de samenleving in dialoog gingen over brandende kwesties.

Volgens Menke was het belangrijk dat het een open discussie betrof, waaraan personen met verschillende achtergronden, een bijdrage leverden. Tijdens het gesprek is de diversiteit van verschillende gebieden zoals de natuur, gezondheid, cultuur methodologie en maatschappelijke diversiteit en inclusie, aan de orde gekomen. Menke gaf aan dat het fenomeen van een bepaalde hierarchie, weggewerkt moet worden. Dit kan voor belemmeringen zorgen. De hoogleraar vindt ook dat alle Surinamers in de gelegenheid gesteld moeten worden om een waardige bijdrage te leveren aan de verdere ontwikkeling van ons land.

Source