Suriname aangesloten bij Regionaal Platform Communicatie

Het communicatiecongres: ‘De kracht van het Caribisch Koninkrijk’, heeft op 1 en 2 september plaatsgevonden in het World Trade Center te Curaçao. Communicatie-professionals van Bonaire, Curaçao, Aruba, Saba, St. Eustatius, Saba en Suriname, waren aanwezig om kennis uit te wisselen. Het Centrum voor Communicatie & Public Relations (CCPR), was uitgenodigd als keynote spreker om interculturele communicatie te belichten. De masterclass ‘De paraplu van interculturele communicatie’, was een groot succes. In totaal namen 150 personen deel aan het congres en de masterclass. Het geheel werd geopend door de minister-president van Curaçao, Gilmar Pisas en de staatssecretaris van Konin-krijksrelaties en Digitalisering, Alexandra van Nuffelen.

Suriname heeft met de vertegenwoordiging van het CCPR, voorzitter Angela van der Kooye, de toon gezet om ons land ook regionaal te positioneren op het gebied van Communicatie. ‘’Als keynote spreker was het een enorme eer en een bekroning voor het harde werk dat er al sinds 2015 wordt verricht op het gebied van kennisuitwisseling’’, zei Van der Kooye. Het communicatievak breed op de agenda plaatsen en nationaal, regionaal en internationaal communicatieprofessionals bij elkaar brengen, blijven belangrijke uitgangspunten van het CCPR. Het belang van kennisuitwisseling en het versterken van de capaciteit, is noodzakelijk om communicatie naar een hoger niveau te tillen.

Op de tweede dag van het congres is ook het Regionaal Platform Communicatie opgericht, waarin Suriname door drie leden wordt vertegenwoordigd. Het CCPR is ook een samenwerking aangegaan om deel te nemen aan toekomstige communicatieactiviteiten op regionaal niveau. ‘De kracht van communicatie’, het thema in 2015 van het eerste communicatiecongres in Suriname, heeft hierdoor meer betekenis gekregen. In Suriname wordt het communicatiecongres om de twee jaar georganiseerd. In 2021, tijdens de covid-pandemie, heeft het communicatiecongres online plaatsgevonden. Het  thema in 2021 was: ‘Wie is je vader, Wie is je moeder’.

The post Suriname aangesloten bij Regionaal Platform Communicatie appeared first on DE WEST.

Source