STVS geleidelijk aan weer in de lucht

GFC NIEUWSREDACTIE- De Surinaamse Televisie Stichting (STVS) heeft geleidelijk aan de uitzending opgestart. Het betreft vooralsnog een proefuitzending.

De zenders van het station gingen op 8 augustus uit de lucht nadat wateroverlast vanwege hevige regenval ernstige schade veroorzaakte.

De Raad van Toezicht (RvT) bij de STVS is maandagmorgen in spoedoverleg getreden met de directie van het televisiestation en de vakbond. Gisteravond werd de ernstige situatie besproken.

Minister Bronto Somohardjo van Binnenlandse Zaken oriënteerde zich eveneens bij de STVS en bood steun aan voor het snel weer in de lucht brengen van de zenders.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Het heerlijkste gevoel dat ik ooit heb ervaren was toen ik toen dood werd verklaard

Vanwege de ontstane situatie had de leiding van de STVS in overleg met de opererende vakbond besloten dat het werk hervat zou worden nadat de veiligheid van het personeel gewaarborgd zou zijn.

Voorzitter Murwin Leeflang benadrukte dat het personeel niet in staking was, maar haar vanwege de situatie was gevraagd thuis te blijven.

Inmiddels hebben technici er hard aan gewerkt om het daarheen te leiden dat de STVS-zenders weer operationeel zijn.

Met minister Somohardjo zijn er mogelijkheden besproken die op korte termijn zullen worden uitgevoerd.

Tevens is de STVS, met steun van de overheid, bezig te werken aan een daadwerkelijke structurele oplossing voor de wateroverlast bij regenval.

BEKIJK MEER GFC NIEUWS: KLIK HIER

Source