Stiwewa buigt zich over aanpak criminaliteit tijdens conferentie

Met het accent op de aanpak van criminaliteit heeft de Stichting Ontwikkeling Winti Wai en Omgeving (Stiwewa) op 12 augustus het startsein gegeven van haar tweedaagse conferentie. De tweede conferentiedag is op 28 augustus. De stichting werkt namelijk in de buurten Winti Wai, Ramgoelamweg, Pontbuiten, Livorno, Latour en Ephraimzegen.

In gesprek met Suriname Herald vertelt voorzitter Robby Berghout dat op de conferentie onder andere gesproken is over de aanpak van diverse problemen onder de buurtbewoners. Het betreft onderwerpen als uitbanning van de criminaliteit, vermindering van de werkloosheid, aanpak van wateroverlast en geluidsoverlast.

De conferentie werd geopend door minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie (Juspol). De minister was er als vertegenwoordiger van de president, maar ook als genodigde. In zijn speech gaf hij aan dat, burgerparticipatie in de komende periode het sleutelwoord zal zijn. Alle maatschappelijke organisaties zullen betrokken worden bij het scheppen van meer veiligheid in de diverse ressorten. “Niemand kan en wil produceren in een onveilig klimaat,” zei de bewindsman.

Hij feliciteerde de organisatie met deze gedurfde stap en gaf aan dat de conferentie in zijn ogen reeds geslaagd is. Hij beloofde vanuit het ministerie zijn ondersteuning aan de organisatie te geven. Amoksi kijkt eveneens uit naar de aanbevelingen afkomstig uit de conferentie.

Op de conferentie waren er verschillende stakeholders aanwezig. Zo waren er vertegenwoordigers van de bestuursdienst, scholen in de omgeving en de politie. Ook DNA-lid Ivanildo Plein van de NPS was aanwezig.

Berghout is blij met deze activiteit. De uitkomst van de conferentie zal verwerkt worden in een meerjaren ontwikkelingsplan voor de buurten. Dit plan zal vervolgens overhandigd worden aan de overheid. Het thema van de conferentie was “Verbetering van het leefklimaat met het accent op de aanpak van criminaliteit.”

Sjovellie Amoksi


Source