Stille tocht voor doodgeschoten Rotterdamse dj

In Rotterdam is een stille tocht gehouden voor de doodgeschoten dj en producer Siki Martina. Enkele honderden mensen waren bij de herdenking aanwezig. De 31-jarige Rotterdammer werd op zondag 10 juli bij het metrostation Coolhaven doodgeschoten.

De herdenking begon bij het ouderlijk huis van Martina op de Bermdijk in Rotterdam-Zuid en eindigde in het Zuiderpark. Het was niet echt een ‘stille’ tocht; omdat Martina een grote passie had voor muziek liep er een brassband mee en werd er ook gedanst. In het Zuiderpark hield Sarita Lorena, de vriendin van Martina, een toespraak.

Over de schietpartij waarbij Martina om het leven kwam is nog veel onduidelijk. Vorige week meldde het Openbaar Ministerie dat er over en weer was geschoten tussen twee partijen.

De politie hield een dag na de schietpartij een 34-jarige man uit Steenbergen aan. Afgelopen dinsdag werd een tweede verdachte gearresteerd, een 31-jarige man uit Rotterdam. Het is niet uitgesloten dat er nog meer mensen worden opgepakt.

Siki Martina werkte als producer aan nummers van Frenna en Rich Kalashh en was de dj van rapper SXTEEN. Zijn vriendin Sarita Lorena is dit seizoen deelnemer aan het tv-programma Beste Zangers.

Source