Stichting Nationaal Monument Kind met Beperking Suriname organiseert teken- en schilderdag

In de Paramaribo Zoo heeft de stichting Nationaal Monument Kind met Beperking Suriname in samenwerking met het directoraat Cultuur een kunst evenement georganiseerd op woensdag 21 september 2022. De slogan was “Iedereen hoort erbij en dat maakt mij blij”. Kinderen tussen 10 en 15 jaar zonder een beperking en personen met een beperking tot 25 jaar kregen de gelegenheid te schilderen en te tekenen onder begeleiding van de Nola Hatterman Art Academy. De stichting tracht met het organiseren van activiteiten voor deze doelgroep, waarbij kinderen zonder een beperking worden betrokken, de taboe over mensen met een beperking te doorbreken.

De kinderen van Huize Betheljada en de Mr. Hubbert Stichting hebben zich creatief geuit met verf , kleurpotloden en kleurkrijt. De werkstukken van deze pilot zullen dienen als inspiratie voor het ontwerp van een monument voor het kind met een beperking. Het monument zal in het teken van menswaardig bestaan welke deze doelgroep verdient.
Cultuurdirecteur Roseline Daan, is van mening dat er meer gedaan moet worden voor mensen met een beperking, in het bijzonder kinderen.

Generated by Feedzy