Stadsrit van SRD 5 naar SRD 8.50; bootrit naar SRD 5

De subsidie op openbaar vervoer wordt opgeheven. Vanaf maandag stijgt een stadsrit van SRD 5 naar SRD 8.50. Ook een bootrit gaat omhoog. Voortaan zal SRD 5 worden betaald. Per 1 september zullen ook de prijzen van de staatsbussen worden verhoogd van SRD 2.50 naar SRD 5 voor de kortste route. Dit deelde minister Albert Jubithana van Transport, Communicatie en Toerisme zojuist mee op een persconferentie.

Aan de hand van de stadsritten worden de tarieven van de andere routes bepaald. Zo zal Paramaribo-Lelydorp SRD 12.50 per rit kosten. Paramaribo-Onverwacht wordt SRD 17.50. De tarieven zijn reeds goedgekeurd door de regering en ze zijn in overleg met de Particuliere Lijnbushouders (PLO) vastgesteld. Starnieuws verneemt dat de klapstoelen weer in de bussen mogen.

De PLO wilde af van de subsidie. Jubithana deelt mee dat zwakke huishoudens gesubsidieerd zullen worden. Dit wordt verder uitgewerkt met Sociale Zaken en Volkshuisvesting. Ook wordt samen met het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur een traject ontwikkeld om scholieren kosteloos te vervoeren. Door het loslaten van de koers en de stijging van de brandstofprijzen was de aanpassing noodzakelijk, merkt de bewindsman op.

Source