Staatsolie schenkt RGD Groningen ambulance en mobiele polikliniek

GFC NIEUWSREDACTIE- Met de overhandiging van de sleutel door Rekha Bissumbhar, directeur upstream van Staatsolie (Saramacca) aan RGD’s waarnemend directeur, Nishita Gajadin, werd een splinternieuwe ambulance gedoneerd aan de RGD in Suriname.

“De donatie is een ondersteuning naar de RGD, maar in het bijzonder aan de gemeenschap van Saramacca, zei de Staatsolie topvrouw. Dit is niet de laatste donatie omdat het bedrijf het district duurzaam wil ontwikkelen met de nadruk op gezondheid en educatie.

Er is ook een mobiele multifunctionele polikliniek, die op kort termijn ingericht zal worden, geschonken. De geste is gedaan in verband met het 40-jarig bestaan van Staatsolie op 13 december 2020.

Staatsolie gaf prioriteit aan twee noden die kenbaar zijn gemaakt door Evert Mohan, polihoofd van RGD Groningen. Mohan kijkt ongeduldig uit naar het echo-apparaat, dat heel kostenbesparend zal zijn voor de gemeenschap, die niet naar Paramaribo zal hoeven af te reizen voor echo onderzoeken.

Nishita Gajadin, sprak haar erkentelijkheid uit voor de geste, vooral omdat de huidige ambulance zijn beste tijd gehad heeft. De mogelijkheid voor de bevolking om echo’s binnen het district te maken sluit goed aan op de slogan van de RGD: zorg voor gezondheid dichtbij huis.

Districtssecretaris Lachmie Perkaas Gangaram Panday, sprak namens de districtscommissaris enige woorden tot de aanwezigen en bedankte evenals zijn voorgangers voor dit mooi gebaar van Staatolie.

Het personeel van Groningen was enthousiast en inspecteerde meteen de ambulance.

Source