Staatsolie draagt SRD 29 miljoen bij aan noodlijdende gezondheidszorg

Staatsolie Maatschappij Suriname N.V. zal het Nationaal Herstelplan Zorg met SRD 29 miljoen ondersteunen. Het geld zal worden ingezet om de acute nood in de gezondheidssector te lenigen.

Staatsolie zal het geld, SRD 29 miljoen, via de Stichting Staatsolie Foundation for Community Development ter beschikking stellen. De situatie in de gezondheidssector is zeer kritiek en de overheid vraagt het bedrijfsleven te ondersteunen met de uitvoering van het Nationaal Herstelplan Zorg.

Staatsolies bijdrage dient ook als overbrugging van deze noodsituatie, omdat het voor het bedrijf heel belangrijk is dat de acute zorg in Suriname verzekerd is. Staatsolie hoopt dat zijn ondersteuning meerdere bedrijven zal motiveren om een bijdrage te leveren aan de uitvoering van het plan.

Voor de uitvoering van het herstelplan is een werkgroep ingesteld door het ministerie van Volksgezondheid. De werkgroep zal concrete projectvoorstellen indienen bij de Staatsolie Foundation voor goedkeuring. Aanvragen voor financiering van tijdelijk personeel, medische apparatuur en verbruiksartikelen zullen hierbij met voorrang worden behandeld.

Gezondheidszorg is een van Staatolies aandachtsgebieden voor maatschappelijke investeringen. Genoemd kunnen worden de bijdrage in de strijd tegen COVID-19 en de donatieprojecten die zijn uitgevoerd voor ziekenhuizen en overige gezondheidsinstanties in Suriname.

Generated by Feedzy